O nás
Hodnoty
Kvalitní zpracování, excelentní chuť a důraz i na ty nejmenší detaily – to jsou základní přísady každého výrobku Spak. Celý proces začíná už u pečlivého výběru těch nejlepších surovin od evropských dodavatelů. Například rajčata na výrobu ketchupu zrají na slunci a pochází z Itálie, vejce z volného chovu z rakouských farem. Pokud je to možné, preferuje společnost lokální dodavatele. Výroba pokračuje nejmodernějším zpracováním v našem závodě na Šumavě, důslednou péčí o každý krok výrobního postupu. A končí stálou a přísnou kontrolou kvality výsledných produktů. Stále zdokonalovaný proces výběru surovin, zpracování i výsledné kontroly je normou pro všechny naše zaměstnance i externí specialisty. Také proto mají výrobky Spak často nejvyšší hodnocení v rámci nezávislých spotřebitelských testů.
Společnost Spak klade velký důraz na výzkum a vývoj inovací. Díky tomu často přichází na trh jako první, případně s unikátním řešením v daném segmentu. Zaměřuje se na prémiové inovace a maximální benefity pro zákazníka, například Vegan majonézy a tatarské omáčky, BIO výrobky, majonézy s vejci z volného chovu apod.
Ve společnosti nyní pracuje 150 zaměstnanců a firma je tak jedním z významných regionálních zaměstnavatelů. Oba výrobní závody společnosti Spak, jak v České republice, tak v Rakousku, používají stejné suroviny, receptury a technologie a zásobují kromě České republiky, Slovenska a Rakouska také řadu dalších zemí, převážně Západní Evropy.
Spak nabízí širokou paletu výrobků v různých baleních. Značka je zastoupena u většiny prodejců na trhu, ve všech formátech prodejen a v e-shopech. Zákazníci znají výrobky Spak také z restaurací, fast foodů, jídelen a dalších gastro provozoven, kde jsou díky špičkové kvalitě, chuti a šíři nabídky velmi oblíbené.
Historie
Rodina SPAK
Hans Peter Spak, syn zakladatele společnosti Fritze Spaka, se narodil roku 1945 ve Vídni. V žilách mu koluje i kapka české krve, neboť rodiče jeho babičky pocházeli z Čech.
V r. 1974 převzal vedení společnosti a ještě tohož roku rozšířil její sortiment o výrobu ketchupů. Receptura, která přinesla úspěch na rakouském trhu, se od té doby nijak výrazně nezměnila. Společnost Spak rozšířila brzy poté nabídku také o ostrý ketchup a jako první začala v Rakousku vyrábět vlastní barbecue omáčku.
Bezprostředně po sametové revoluci navštívil Hans Peter Spak Prahu a když zjistil, že v obchodech se prodává jen jeden druh ketchupu, rozhodl se rozšířit podnikání do Československa. V roce 1991 otevřel nový výrobní závod v Sušici.
Peter Spak, syn Hans Peter Spaka, se aktivně podílí na vedení celé společnosti a zároveň také na výzkumu a vývoji všech inovací.
Rodina Spak pravidelně kontroluje a garantuje prvotřídní kvalitu a chuť všech výrobků, které nesou jméno Spak.