HANS PETER SPAK

Majitel a ředitel společnosti Spak se narodil roku 1945 ve Vídni. V žilách mu koluje i kapka české krve, neboť rodiče jeho babičky pocházeli z Čech.

Od patnácti let pomáhal otci v rodinné firmě, která vyráběla majonézu a jejíž tradice sahá do 30. let dvacátého století. Vedení společnosti převzal v roce 1974 a ještě téhož roku rozšířil její sortiment o výrobu kečupu. Receptura, která přinesla kečupu Spak úspěch na rakouském trhu, se od té doby nijak výrazně nezměnila. Společnost Spak pod vedením mladého ředitele rozšířila brzy poté nabídku také o ostrý kečup a jako první začala v Rakousku vyrábět vlastní barbecue omáčku.

Slogan společnosti “Spak má šmak” nijak nepřehání, neboť Hans Peter Spak se dodnes podílí na vývoji všech novinek a osobně garantuje prvotřídní kvalitu a chuť všech výrobků, které nesou jeho jméno.

Bezprostředně po Sametové revoluci navštívil Hans Peter Spak Prahu a když zjistil, že v obchodech se prodává jen jeden druh kečupu, rozhodl se rozšířit podnikání do Československa. V roce 1992 otevřel nový výrobní závod v Sušici, kde se dodnes vyrábí kečupy a další omáčky pro český trh.

Volné chvíle tráví Hans Peter Spak v sedle motorky Harley Davidson. Dvakrát do roka podniká s přáteli motorkářské výpravy do různých koutů světa. V poslední době projel například Maroko, Portugalsko nebo Korsiku.

© 2017 SPAK Foods s.r.o.